رفتار مناسب با سالمند از جمله مهارتهای بسیار مهمی است که پرستار سالمند باید به آن تسلط داشته باشد. سالمندان اگرچه در سنین پیری مانند یک کودک نیازمند مراقبت و نگهداری توسط یک پرستار شدهاند؛ اما روحیات و شخصیت آنها بهگونهای است که به شدت به نوع رفتار پرستار خود حساس هستند. در این مقاله به این موضوع مهم پرداخته شده است؛ و نکات مهمی در این زمینه مطرح شده است.
آرامش و صبر داشته باشید
کهنسالی با نشانههای سادهای خود را نشان میدهد. شما از یک فرد کهنسال نمیتوانید انتظار داشته باشید به خوبی یک جوان بشوند، واکنش نشان دهد و سریع پاسخ گوید. او در همه امور تا حدود زیادی تحلیل رفته است. بنابراین باید بتوانید با رعایت آرامش با او سخن بگویید؛ حال او را جویا شوید و اموراتش را به سرانجام برسانید. به عنوان مثال باید با سرعت کمتر و شمردهتر با او صحبت کنید. همینطور باید کمی حجم صدای خود را افزایش دهید، تا بهدرستی صحبتهای شما را بشنود.
البته این مسائل در مورد همه سالمندان یکسان نیست. در واقع افراد مختلف دارای ضعفهای متفاوتی در تواناییهای خود هستند. درک این تفاوتها و هماهنگ شدن با شرایط او و همچنین چگونگی رفتار با سالمندان ،از دیگر مواردی است که یک پرستار سالمند باید به آن توجه کند.
رفتار مناسب با سالمند
حس مشارکت آنها را جلب کنید
یکی از نشانههای متداول سالمند شدن، کاهش تواناییهای گوناگون فرد است. در واقع علت حضور پرستار سالمند جبران همین نقاط ضعف است. اما توجه به این نکته بسیار مهم است که سالمندان نباید احساس بیمصرف بودن و ناتوانی کامل داشته باشند. یک پرستار خوب و با تجربه پرستاری است که میتواند از خود سالمند برای انجام امور کمک بگیرد. البته منظور این نیست که سالمند را به سختی بیندازید؛ اما انجام امور ساده و کارهای روتین، که در حد تواناییهای فرد باشد؛ میتواند در بهبود روحیه فرد بسیار موثر واقع شود؛ و البته کار پرستار را سادهتر کند.
سالمندان دوست دارند که احساس کنند مفید هستند؛ و حداقل بخش کوچکی از فعالیتهای شخصی خود را شخصا بر عهده داشته و در اموری مشارکت کنند.
مانند یک کودک با آنها رفتار نکنید
کودکان و سالمندان هر دو از نظر تواناییهای فردی دارای محدودیتهایی هستند. اما فراموش نکنید که سالمندان پیش از این و در گذشتهای نهچندان دور، جوانانی برومند و میانسالانی باتجربه بودهاند. بنابراین در صورتی که رفتاری کودکانه، دستوری و از سر اجبار با آنها داشته باشید؛ خیلی زود دچار مشکل ارتباطی با آنها خواهید شد.
یک پرستار سالمند خوب، به خوبی این نکته را درک میکند. کاملا متوجه میشود که ناتوانیهای جسمی ارتباطی با ویژگیهای شخصیتی و ذهنی ندارد؛ و بنابر همین ویژگیها، رفتاری توام با احترام سن و سال و شخصیت فرد سالمند ارائه میدهد.
مشکلات روحی آنها را درک کنید
سالمندان یکجانشین، به فراخور مشکلات جسمی خود، بیش از سایرین ممکن است دچار مشکلات روحی و افسردگی شوند. این شرایط ممکن است باعث شکلگیری رفتارهای نامتعارفی مثل پرخاشگری، بیحوصلگی، مقاومت در برابر امور درمانی و بهداشتی و سایر موارد شوند. یک پرستار حرفهای باید بتواند با درک شرایط خاص سالمند، صبورانه و از سر مهر با آنها برخورد کند.
از تجارب آنها بهره ببرید
سالمندان مملو از تجارب آموزنده، داستانهای شیرین و خاطرات جذاب هستند. بنابراین همصحبتی با آنها فرصتی مغتنم است تا از تجارب آنها بهره ببرید. این ویژگی میتواند علاوه بر لذتبخش شدن ساعات مراقبت و کنار یکدیگر بودن، عزت نفس را در سالمند افزایش داده و موجب شود که شرایط روحی بهتری داشته باشند.
:: بازدید از این مطلب : 46
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0